Inmiddels leven we wereldwijd al een jaar met het Corona virus dit heeft voor iedereen een bepaalde impact gehad op zijn of haar leven.

Binnen 4Consult vroegen wij het aan onze collega`s hoe zij het dit jaar hebben ervaren in deze pandemie.

Lees hieronder hun verhaal. 

Een jaar verder, wat vliegt de tijd zeg!

Voor mij als designer en strategist was het misschien nog net iets gekker dan de rest van het bedrijf. Met mijn werkzaamheden heb ik juist o.a. korte lijntjes, input en sparringspartijen nodig. Thuis, achter je laptop, gaat dat toch net iets anders.

 

Desondanks hebben wij met 4Consult gedurende deze periode, remote, de koppen regelmatig bij elkaar gestoken en best veel voor elkaar kunnen krijgen. Een hele nieuwe look and feel en alles wat daar verder mee te maken heeft. Het hele proces zullen we het vast nog een keer over hebben, maar voor nu is het resultaat vooral heel interessant!

Voor mij is het werken op kantoor wel velen malen leuker, interessanter en vooral inspirerender, al helemaal in ons nieuwe pand. Maar we maken er samen het beste van, consistent en regelmatig overleggen en juist flexibel zijn (en blijven) zorgt ervoor dat we nog steeds veel voor elkaar kunnen krijgen!

 

Jonathan van Arkel

Designer – Strategist

 

Het thuiswerken in coronatijd is voor mij geen probleem.

Wat ik wel mis zijn de collega’s en sfeer onderling bij 4Consult.

Op het moment dat ik mijn computer uitzet en de woonkamer inloop heb ik niet het gevoel van thuiskomen, je verricht immers noodgedwongen je werk thuis, soms kan dit erg lastig zijn.

Gelukkig doet 4Consult er alles aan om het thuiswerken te verzachten door ons te verrassen per post, vrijmibo’s via Teams, en het faciliteren van spullen voor thuiswerken is allemaal geen probleem!

Dat verzacht het leed dat thuiswerken heet enorm.

 

Nick Kuijper

Senior servicedesk medewerker

 

Het thuiswerken heeft de afgelopen tijd uitdagingen maar ook veel positieve dingen voor mij meegebracht!

In het begin was het vanuit huis erg lastig om als helpdesk te functioneren met onderling communiceren via Teams of Telegram.

In de loop van de tijd is dit verbeterd en uiteindelijk konden we weer op kantoor zitten afgelopen zomer wat toen wel erg fijn was!

Rond die tijd (juni) ben ik de zeer gelukkige vader geworden van zoontje Sam, waar ik de afgelopen tijd heel veel plezier aan beleef.

Thuiswerken was vanaf dat moment ook anders, en erg leuk want ik kon Sam elke dag erg veel zien.

Een paar maanden nadat Sam geboren was, heb ik ook de overstap gemaakt van helpdesk naar de consultants, wat ook een erg leuke stap en uitdaging is geworden.

Daarnaast is het ook wel vreemd om soms maanden geen collega’s te zien (ja via Teams) maar in het echt is het toch een stuk leuker.

Positieve is weer dat ik nu wel een stuk minder op de weg te vinden ben tussen Leusden (woonplaats) en Zwijndrecht/Rijsoord.

Thuiswerken heb ik nooit echt moeite mee gehad. Ik heb thuis een eigen kamer waar ik mezelf kan afsluiten en rustig kan werken. Dit werkt prima met Startportaal.

Toch snap ik verder wel dat het moeilijk is voor veel mensen, echter heb ik thuis een prima sfeer en Sam maakt mijn dag altijd goed als deze even wat druk of moeilijk is!

Remi van Bennekom

Junior Consultant

 

Raar hoe het kan lopen in het leven. Een jaar geleden, toen er nog geen Corona was in Nederland, werkten de meeste mensen gewoon op kantoor met af en toe een dag thuiswerken tussendoor. Sommige mensen werken al structureel één of meerdere dagen thuis maar dit was eerder uitzondering dan regel.  

Nu zijn we eraan gewend dat iedereen thuis werkt en is de uitzondering werken op kantoor geworden. Dat geldt voor onze klanten maar net zo goed voor onze eigen organisatie 4Consult.  

Je merkt aan iedereen dat het nu wel erg lang gaat duren allemaal en dat ze de live interactie erg missen. Mensen zijn nu eenmaal sociale wezens die het fijn vinden om fysiek bij elkaar te zijn. Microsoft Teams, Zoom en andere digitale meeting oplossingen zijn noodzakelijk geworden om met elkaar in contact te blijven maar je mist toch iets als je niet live bij elkaar bent.

Peter Swaneveld

Managing Director