Blog

Het belang van de online werkplek binnen de zorg

belang-onlinewerkplek-in-de-zorg

Van medewerkers in de gezondheidszorg wordt verwacht dat de productiviteit en efficiëntie alsmaar blijft toenemen. Omdat ze al genoeg hebben om zich zorgen over te maken, is het fijn als de zorgen om IT alvast worden weggenomen. 

De opkomst van online werkplekken als Startportaal is daarom een belangrijke ontwikkeling. Hier vinden werknemers alle informatie, documenten en applicaties die ze nodig hebben op één plek. Ongeacht locatie, tijd of het apparaat waarop ze werken. En dat kan nogal wat tijd en frustratie schelen. In dit artikel gaan we wat dieper in het verschil dat een online werkplek kan maken in het werk van zorgmedewerkers.

post_content_circle_shape

Waar liggen de problemen

Vraag het aan een paar willekeurige personen die werkzaam zijn binnen de zorg en je zult waarschijnlijk dezelfde ergernissen te horen krijgen. Iedereen loopt namelijk tegen dezelfde problemen aan die de werkzaamheden kunnen vertragen. Vooral binnen de wereld van de zorg kan tijd een groot verschil maken, dus is het belangrijk dat deze punten verholpen worden. Werk je zelf in de zorg? Dan zullen onderstaande dingen je vast bekend voorkomen:

1. Werken met verouderde systemen en overgang naar de cloud

Binnen veel zorgorganisaties wordt nog gewerkt systemen die gebaseerd zijn op verouderde technologie of apparatuur, oftewel legacy systemen. Omdat deze nog lang niet altijd lekker samenwerken met de cloud moeten veel zorgmedewerkers oneindig veel schakelen tussen verschillende systemen.

Binnen een online werkplek is het gelukkig wel mogelijk om de legacy systemen met nieuwe technologie te combineren. Startportaal, om maar eens een voorbeeld te noemen, is namelijk een hybride werkplek. Dat betekent dat de netwerkschijf gemakkelijk te integreren is met applicaties die draaien op systemen als Azure Virtual Desktop en Citrix. Het geheel wordt in een overzichtelijke interface gegoten zodat je overal eenvoudig bij kunt.

2. Oneindig inloggen

Dossiers, cliëntinformatie, werkroosters – zorgmedewerkers hebben elke dag gigantisch veel informatie nodig. Vaak staat elk stukje informatie op een ander platform, waar je weer apart voor moet inloggen. Dit kost veel waardevolle tijd.

Bij Startportaal maak je gebruik van single sign-on. Dit houdt in dat je slechts eenmaal hoeft in te loggen, waarna alle andere logins automatisch gaan. In plaats van tien (of meer) verschillende wachtwoorden te onthouden en in te voeren, ben je na één keer dus al klaar. Het maakt bovendien niet uit of je inlogt op je laptop, tablet of telefoon.

3. ‘Waar staat het ook alweer?!’

Startportaal in de zorg

En nu?