Hybride Cloud

Private Cloud oplossingen leveren we al jaren, public cloud oplossingen worden steeds beter maar wat doen we zolang de public cloud nog veel nadelen kent? -> Hybride Cloud

Samen met een grote zorginstelling hebben we een hybride cloud oplossing gebouwd. We combineren simpelweg het beste van twee werelden tot één nieuw fantastisch product. 

Robuuster dan Public Cloud alleen

Microsoft Azure, AWS en bijvoorbeeld Google Cloud worden steeds stabieler maar regelmatig zijn er nog storingen en is er traagheid in het netwerk. Op dit moment adviseren wij onze klanten om, ondanks dat we dit zelf ook gewoon leveren, nog niet volledig over te stappen op de public cloud. Door een (bestaand) private netwerk slim te koppelen kun je veel risico’s uitsluiten en intussen toch gewoon gebruik maken van Public Cloud diensten.

Altijd en overal

Lekker cliché zo’n term maar in dit geval zeker waar. De enige voorwaarde is een stabiele internetverbinding en je kunt gebruik maken van resources (data, applicaties, printing, etc) uit zowel de public cloud, als de private cloud, als zelfs lokale resources. Alle applicaties overzichtelijk op één plek zonder je zorgen te hoeven maken waar ze vandaan komen. 

Single Sign On

Als je dan al je applicaties netjes op één plek beschikbaar hebt dan wil je natuurlijk niet telkens hoeven in te loggen in iedere afzonderlijke applicatie. 4Consult heeft duizenden uren besteed aan het bouwen van een SAML authenticatieafhandeling waarbij het voor de SSO laag niet meer uitmaakt waar de applicaties vandaan komen. In de praktijk blijkt dat we circa 80% van alle applicaties gekoppeld krijgen in deze SSO laag.

Sociaal portaal & Hybride cloud in één

In samenwerking met onze partner am-impact bieden we zowel toegang tot alle bedrijfsapplicaties als ook een sociaal portaal waarop collega’s contact hebben, ideën kunnen uitwisselen, bestanden kunnen delen (in groepen), en nog veel meer. Het resultaat is een webbased werkomgeving waarin u en uw medewerkers ál hun dagelijkse taken kunnen uitvoeren.

Meer lezen over het hybride portaal dat wij succesvol hebben geimplementeerd bij onze klant Stichting Jeugdformaat?

Bitnami