Je hoort ons regelmatig over Startportaal, onze online werkplek. Zo’n werkplek biedt veel voordelen, maar we krijgen nog regelmatig vragen over cybersecurity. Het feit dat er (volledig of gedeeltelijk) vanuit de Cloud gewerkt wordt is voor veel mensen even wennen. Is het niet veel veiliger om alles gewoon binnen de muren van een kantoor te houden? In dit artikel leggen we uit op welke manieren wij de cybersecurity waarborgen van Startportaal en Office365.

Waar wordt alles opgeslagen?

Dankzij de integratie met Office365 worden alle e-mails en bestanden opgeslagen in de zwaarbewaakte datacenters van Microsoft. Deze datacenters worden 24/7 bewaakt, zowel fysiek als digitaal. Bestanden kunnen versleuteld worden verstuurd, zodat de cybersecurity gewaarborgd blijft. Gebruikers van Startportaal loggen ook in met behulp van Office365 via de single sign-on

Is Office365 een veilige keuze?

Microsoft hecht enorm veel waarde aan cybersecurity en privacy. Mensen die het nieuws volgen zullen misschien weten dat Microsoft al meerdere malen heeft geweigerd om e-mails over te dragen aan de Amerikaanse overheid. Ook wordt er gebruik gemaakt van encryptie zodat niemand, inclusief Microsoft zelf, e-mails en bestanden kunnen inzien. Informatie afstaan zal dus niet gebeuren, zelfs onder dwang. Die standaarden zijn uiteraard ook doorgevoerd in Office365. Kortom: met die veiligheid zit het wel goed!

Naast de beveiliging die Office365 biedt, wordt er ook extra cybersecurity aangeboden binnen Startportaal. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van multi-factor authenticatie (MFA) en uitgebreidere opties met conditional access.

Aanvullende veiligheidsmaatregelen in Office365

Cybersecurity is voor elke organisatie van belang, maar in sommige sectoren moet er voldaan worden aan een aantal strenge eisen. Voor bijvoorbeeld advocaten en zorginstellingen, die veel met gevoelige informatie werken, geldt een andere standaard. Het is daarom goed om te weten dat Microsoft voldoet aan standaarden als FISMA, GLBA, FERPA én ISO 27001, een van de beste beveiligingsstandaarden ter wereld. Indien nodig is Microsoft bovendien bereid tot het ondertekenen van een overeenkomst voor gegevensverwerking, beveiligingswijzigingen, EU-modelclausules en de HIPAA Business Associate Agreement.

Cybersecurity van 4Consult

4Consult is al jaren expert op het gebied van cybersecurity. Ook wij zijn ISO/IEC 270001 gecertificeerd en beschikken we over het NEN 7510 certificaat, speciaal voor zorgorganisaties. Daarnaast bieden we cybersecurity tegen DDoS-aanvallen en crypto- en ransomware en verzorgen we security scans en awareness sessies.  

Oftewel, met Startportaal kunnen je medewerkers efficiënt en veilig werken – ook als ze met klantgegevens moeten omgaan. Wil je meer weten over onze online werkplek? Neem dan eens contact met ons op via onze website of bel naar 078 – 619 78 10. Wij geven je graag meer informatie of een gratis demo.