Met het steeds groter wordende gebruik van internet in het dagelijks leven, is het gebruik van online werkplekken een steeds populairdere manier geworden om te werken. Online werkplekken bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele kantooromgevingen, met name op het gebied van flexibiliteit en efficiency. Bovendien zijn online werkplekken ook een effectief middel om cyber security te verbeteren.
Cyber security
Een term die steeds vaker wordt gebruikt is cyber security, maar wat is het precies? Cyber security is het beschermen van computers, netwerken, programma’s en gegevens tegen ongeoorloofde toegang, gebruik of schade. Het is een belangrijk onderdeel van elke organisatie, omdat het helpt om de privacy en veiligheid van gevoelige gegevens te beschermen.
Het is belangrijk om te weten dat cyber security meer is dan alleen het beveiligen van computers en netwerken. Het omvat ook het bewaken van de toegang tot gegevens, het beperken van de toegang tot bepaalde gebieden en het bewaken van de integriteit van gegevens.
Een online werkplek is een belangrijk onderdeel van een cyber security-strategie. Een online werkplek is een virtuele omgeving waar gebruikers toegang hebben tot een beveiligd netwerk, waar ze kunnen werken met hun eigen toepassingen, bestanden en gegevens. Het biedt een veilige omgeving waar gebruikers hun werk kunnen doen zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van hun gegevens.
Cyber security en online werkplekken
Two factor-authenticatie
Online werkplekken bieden vaak de mogelijkheid om two-factor-authenticatie (2FA) te gebruiken, wat het inlogproces veiliger maakt door het vereisen van een extra stap voordat toegang tot de werkplek wordt verleend. Dit kan bijvoorbeeld een verificatiecode zijn die naar een mobiel apparaat wordt gestuurd of een biometrische scan van een vingerafdruk of gezicht.
Encryptie
Online werkplekken gebruiken vaak geavanceerde encryptie om gegevens te beschermen die over het internet worden verzonden of opgeslagen. Dit betekent dat de gegevens onleesbaar zijn voor onbevoegde gebruikers en dat ze alleen kunnen worden ontsleuteld door mensen die de juiste sleutel hebben.
Beperkte toegang
Met een online werkplek kun je gemakkelijk toegang tot bepaalde bestanden of systemen beperken, afhankelijk van de rol en bevoegdheden van de gebruiker. Dit betekent dat bepaalde gebruikers bijvoorbeeld alleen toegang hebben tot bepaalde bestanden of systemen die relevant zijn voor hun werk. Wat het risico op onbevoegde toegang verkleint.
Geavanceerde firewalls en malwarebescherming
Online werkplekken hebben vaak geavanceerde firewalls en malwarebescherming geïnstalleerd om de werkplek te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Dit kan het risico op cyberaanvallen en het lekken van gegevens aanzienlijk verkleinen.
Continuïteitsplanning
Als er iets misgaat met de werkplek, zoals bijvoorbeeld een stroomstoring of een cyberaanval, hebben online werkplekken vaak continuïteitsplannen in plaats om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden zo snel mogelijk kunnen worden hervat. Dit kan het risico op productiviteitsverlies aanzienlijk verkleinen.
Extra veiligheid van 4Consult
4Consult is al jaren expert op het gebied van cyber security. Ook wij zijn ISO/IEC 270001 gecertificeerd en beschikken we over het NEN 7510 certificaat, speciaal voor zorgorganisaties. Daarnaast bieden we beveiliging tegen DDoS-aanvallen en crypto- en ransomware en verzorgen we security scans en awareness sessies.
Oftewel, met Startportaal de Online werkplek van 4Consult kunnen je medewerkers efficiënt en veilig werken – ook als ze met klantgegevens moeten omgaan. Wil je meer weten over onze online werkplek óf over onze cyber security diensten? Neem dan eens contact met ons op via onze website of bel naar 078 – 619 78 10. Wij geven je graag meer informatie of een gratis demo.