WAN Infrastructuur

Een verbinding leveren kan iedereen. Bel een willekeurige grote ISP en je bent vanaf dat moment reseller en je kunt verbindingen leveren aan bedrijven en particulieren. Maar waar het echt om gaat is veel meer dan alleen maar het leveren van een lijn. Dat weten we bij 4Consult maar al te goed.

De juiste verbinding op de juiste plek

Afhankelijk van het type verkeer, het aantal medewerkers en bijvoorbeeld wel of geen local breakout gaan we kijken welke lijn het meest geschikt is. Uiteraard moet er overhead zijn en moeten pieken opgevangen kunnen worden maar uiteindelijk gaat het ook gewoon om de centjes. Soms is een dure glaslijn nodig met een extreem lage latency maar in veel gevallen is een DSL of FTH verbinding ruim voldoende.

Redundantie | Redundantie

 Zakelijke klanten van 4Consult krijgen standaard een redundante lijn-opstelling. Redundantie hoeft helemaal niet duur te zijn! Een eenvoudige DSL verbinding kan al prima fungeren als back-up verbinding. Als de primaire lijn down is zal het hooguit iets trager zijn maar er kan in ieder geval doorgewerkt worden.

Layer 2, MPLS, MTU, OSPF, HUH?

Over de techniek denken wij wel na; ook namens u! Natuurlijk kunnen uw eigen (netwerk)beheerders meedenken en staan we open voor suggesties (graag zelfs) maar onze engineers zijn in ieder geval deskundig genoeg om een mooie oplossing te bouwen zonder dat ze hierbij hulp nodig hebben van derde partijen.

Alles in eigen beheer

4Consult is ISP (Internet Service Provider) en RIPE NCC member. In de praktijk betekent dit dat we zelf lijnen leveren en dus niet hoeven in te kopen bij bijvoorbeeld KPN of TELE2. Daarnaast zijn we eigenaar van onze eigen IP-Space en daardoor niet afhankelijk van derden.

Eigen VPN

Zoals bij alles willen we bij 4Consult zo min mogelijk afhankelijk zijn van anderen als het gaat om de stabiliteit van ons (WAN) netwerk. IPVPN oplossingen die in de backbone van een provider worden gekoppeld zijn duur en lastig te beheren. Wij bouwen al jaren eigen VPN netwerken voor klanten met eigen lijnen en eigen apparatuur die door eigen mensen wordt ingericht en beheerd.

Bitnami