Werken jullie met je bedrijf al in de cloud?

De cloud; de afgelopen jaren hoor je het steeds vaker. Dan heb je ook nog het verschil tussen een private, public en hybrid cloud. Wij van 4Consult beperken ons alleen tot de private cloud en hybrid cloud.

Om te weten wat een private cloud is, is het goed om te weten wat een public cloud is. De meest klassieke vorm van cloud computing is de public cloud. Via de public cloud huur je eigenlijk software, infrastructuur of hele platformen via een cloud provider. Je kan dit misschien het best vergelijken met het afnemen van water via het drinkwaterbedrijf. Je water wordt geleverd en je betaalt naar verbruik. Zo gebruik je ook je publieke cloud.

De private cloud

Bij een private cloud richt een ICT-bedrijf speciaal voor jouw bedrijf servers in die als een dienst worden afgenomen. 4Consult biedt private cloud diensten aan vanuit twee datacenters. Dit noemen we het dual datacenter concept. In deze datacenters hebben we eigen, afgesloten, ruimtes met daarin eigen racks. De koppeling met het internet verzorgen we met eigen glaslijnen. We kunnen dit doen omdat we internet service provider zijn; we zijn een organisatie die diensten levert op of via het internet.

Onze datacenters

Onze verbindingen tussen onze datacenters zijn redundante. Dit is een zogenaamde ‘ringstructuur’, waarbij data verzonden worden via twee verbindingen die elk een eigen, unieke route hebben. Hierdoor kunnen we het verkeer ook via andere aanbieders omleiden als dat nodig is. Standaard koppelen we aan de NLIX en aan de AMSX.

Onze datacenters hebben we geconfigureerd in een Active/Active opstelling. Dit betekent dat servers die wij voor onze klanten hosten actief draaien in beide datacenters. Hierdoor is niet alleen de omgeving in één datacenter redundant (denk aan stroom, dubbele servers, etc) maar kunnen we onze diensten redundant over twee datacenters aanbieden.

IP

Ook het koppelen van IP-adressen aan fysieke locaties (BGP) verzorgen we zelf. We kunnen dus zelf bepalen waar IP-adressen worden afgeleverd. Omdat we ook eigenaar zijn van volledige IP-subnets kunnen we gehele subnets of delen daarvan realtime omzetten en elders laten afleveren mocht dat nodig zijn.

DDoS

Last but not least is 4Consult lid van de NBIP (Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers) en de NaWas (de Nationale Wasstraat tegen DDoS aanvallen). DDoS aanvallen tot 40Gbe/sec kunnen we zelf opvangen en omleiden. Aanvallen die te groot zijn worden opgevangen door de NaWas.

HEY JIJ!

Ben je na het lezen ook enthousiast geworden over onze diensten? Neem dan contact met ons op en dan kom ik (of één van mijn collega’s) vrijblijvend bij je langs!