Ondernemer uit Rijsoord verschijnt in 2022 op de Grid met eigen F1 Team

Rijsoord – Afgelopen zondag hebben we kunnen genieten van “onze” Max Verstappen die de eerste 18 punten van het seizoen binnenhaalde na een zinderend duel met Lewis Hamilton. Vanaf 2022 wordt onze nationale 3-kleur niet meer alleen vertegenwoordigd door Verstappen, maar ook door het eerste Nederlandse Formule 1-team sinds Spyker F1 in 2007 aan de start in Melbourne verscheen.

In 2022 zal het Formule 1-seizoen er drastisch anders uitzien dan dat we gewend zijn. De auto’s worden aerodynamisch simpeler, waardoor vermoed wordt dat het veld dichter bij elkaar komt te liggen. Daarnaast gaat het budgetplafond, dat sinds dit seizoen is vastgesteld op 145 miljoen dollar, met 30 miljoen omlaag naar 135 miljoen dollar. “Dat was voor mij het moment om in te stappen in deze snelle en populaire sport met ons eigen 4Consult F1 Team,” aldus Peter Swaneveld, directeur van ICT-bedrijf 4Consult uit Rijsoord.

4Consult is een bekende in de sportwereld. Zo sponsoren ze de dames van eredivisie basketbalteam CBV/Binnenland en sterbasketballer Mohamed Kherrazi van Feyenoord. De stap naar het wereldtoneel van de Formule 1 was een grote, maar weloverwogen.  “Ik liep al langer met het idee om iets met de Formule 1 te gaan doen. Veel Nederlandse ondernemers gingen me namelijk voor. Maar door de populariteit van Max, de komst van de Grand Prix naar Zandvoort en het budgetplafond is de Formule 1 nu een interessante marketingplatform geworden. We zijn een dynamisch ICT-bedrijf opererend in een snelle wereld vol technologische ontwikkelingen. De Formule 1 is een platform dat aan alle kanten uitstraalt”, zegt Swaneveld.

Veel kan de succesvolle ondernemer helaas nog niet vertellen. “Met welke motor we gaan rijden, wie ons chassis gaat bouwen en welke coureurs gaan plaatsnemen in onze bolide kunnen we helaas nog niet zeggen. Maar houdt het weekend van de GP op Zandvoort op 4 en 5 september in de gaten, want dan willen we meer naar buiten gaan brengen.”

Of het 4Consult F1 Team een blijvertje is zal de toekomst moeten uitwijzen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot seizoen 2022 van start gaat.