Van medewerkers in de gezondheidszorg wordt verwacht dat de productiviteit en efficiëntie alsmaar blijft toenemen. Omdat ze al genoeg hebben om zich zorgen over te maken, is het fijn als de zorgen om IT alvast worden weggenomen. 

De opkomst van online werkplekken als Startportaal is daarom een belangrijke ontwikkeling. Hier vinden werknemers alle informatie, documenten en applicaties die ze nodig hebben op één plek. Ongeacht locatie, tijd of het apparaat waarop ze werken. En dat kan nogal wat tijd en frustratie schelen. In dit artikel gaan we wat dieper in het verschil dat een online werkplek kan maken in het werk van zorgmedewerkers.

Waar liggen de problemen

Vraag het aan een paar willekeurige personen die werkzaam zijn binnen de zorg en je zult waarschijnlijk dezelfde ergernissen te horen krijgen. Iedereen loopt namelijk tegen dezelfde problemen aan die de werkzaamheden kunnen vertragen. Vooral binnen de wereld van de zorg kan tijd een groot verschil maken, dus is het belangrijk dat deze punten verholpen worden. Werk je zelf in de zorg? Dan zullen onderstaande dingen je vast bekend voorkomen:

1. Werken met verouderde systemen en overgang naar de cloud

Binnen veel zorgorganisaties wordt nog gewerkt systemen die gebaseerd zijn op verouderde technologie of apparatuur, oftewel legacy systemen. Omdat deze nog lang niet altijd lekker samenwerken met de cloud moeten veel zorgmedewerkers oneindig veel schakelen tussen verschillende systemen.

Binnen een online werkplek is het gelukkig wel mogelijk om de legacy systemen met nieuwe technologie te combineren. Startportaal, om maar eens een voorbeeld te noemen, is namelijk een hybride werkplek. Dat betekent dat de netwerkschijf gemakkelijk te integreren is met applicaties die draaien op systemen als Azure Virtual Desktop en Citrix. Het geheel wordt in een overzichtelijke interface gegoten zodat je overal eenvoudig bij kunt.

2. Oneindig inloggen

Dossiers, cliëntinformatie, werkroosters – zorgmedewerkers hebben elke dag gigantisch veel informatie nodig. Vaak staat elk stukje informatie op een ander platform, waar je weer apart voor moet inloggen. Dit kost veel waardevolle tijd.

Bij Startportaal maak je gebruik van single sign-on. Dit houdt in dat je slechts eenmaal hoeft in te loggen, waarna alle andere logins automatisch gaan. In plaats van tien (of meer) verschillende wachtwoorden te onthouden en in te voeren, ben je na één keer dus al klaar. Het maakt bovendien niet uit of je inlogt op je laptop, tablet of telefoon.

3. ‘Waar staat het ook alweer?!’

Doordat applicaties, documenten en andere gegevens meestal niet op een centrale plek staan, moet er enorm lang gezocht worden naar de juiste informatie. Je kunt je voorstellen dat dit voor veel frustratie zorgt. Binnen Startportaal werk je met een gepersonaliseerde werkplek, waar je al je benodigde informatie altijd snel kunt vinden. Alles is namelijk toegankelijk via hetzelfde scherm. Het maakt daarbij niet uit of het op afstand draaien, webbased zijn of gewoon via Windows werken.

Startportaal in de zorg

Direct toegang tot dossiers, rapportages en werkroosters, daarmee maak je elke zorgmedewerker blij. Als je een online werkplek aanbiedt die veelvoorkomende frustraties tegengaat en alleen relevante applicaties en informatie toont, creëer je de optimale werkomgeving. Zo vergroot je niet alleen de productiviteit, maar ook het werkplezier.

Met Startportaal is het voor zorgprofessionals mogelijk om.

  • Snel en eenvoudig de benodigde informatie te vinden, doordat alles verzameld is in één overzicht met handige zoekfunctie.
  • Snel toegang te krijgen tot alle relevante apps, dankzij de integratie van Clientless RDP, voorwaardelijke toegang en natuurlijk single sign-on.
  • Eén document management system (DMS) te gebruiken waarin alle documenten uit verschillende systemen worden samengebracht. Denk bijvoorbeeld aan SharePoint, Microsoft Teams of OneDrive.
  • Gebruik te maken van hun gepersonaliseerde online werkplek, vanaf elke plek en elk apparaat.

En nu?

Is jouw organisatie op zoek naar de ideale online werkplek? Of wil je gewoon eens zien hoe het allemaal werkt? Bekijk dan even onze website voor meer informatie, download onze ‘ICT & Zorg’ whitepaper of plan gelijk een gratis demo!